Kostskolen
I en globaliseret verden, hvor mennesker rejser, lever og arbejder på tværs af landegrænser, er kostskolen en vigtig institution, der bidrager med mangfoldighed og globale impulser fra hele verden samtidig med, at dagligdagen på kostskolen er gennemsyret af dansk kultur og traditioner som fx elevdemokrati og medindflydelse. BG’s kostskole er med til at sikre et relevant tilbud til de unge, der har brug for at bo på skolen, mens de tager en ungdomsuddannelse hos os. Kostskolen er et hjem, hvor kostskoleeleverne trives og alle føler, at der er sikkert og trygt. På BG’s kostskole kommer hele verden til Birkerød.
Målsætninger:
På kostskolen ønsker vi, at omsorg, empati og tolerance fortsat skal være tydelig i forhold til kostelevernes adfærd overfor hinanden, og at personalets pædagogiske tilgang fortsat underbygger dette.
For at opretholde balancen på BG mellem de nationale og internationale skoleformer, ønsker vi at skabe en kostskole med plads til flere elever samt at stræbe efter at få en større andel af kostskoleelever, som går på STX-linjen.
Det fysiske kostskolemiljø skal udvikles i form af bedre, mere moderne og tidssvarende faciliteter for at være attraktiv for nuværende og kommende kostskoleelever.
Kostskolen skal styrke sin profil nationalt samt i expat-miljøer internationalt i forhold til at understøtte vores høje elevansøgertal. Derfor ønsker vi, at kostskolen skal være mere synlig på de sociale medier som Facebook, Instagram samt LinkedIn.
Som en moderne og klimabevidst kostskole ønsker vi at have et øget fokus på bæredygtighed både i forhold til forbrug, kost og kostskoleelevernes forståelse af vigtigheden i at have og gøre brug af denne viden.
Vi ønsker, at kostskolen skal have øget fokus på digitaliseringen og udfordringerne/mulighederne i de unges perspektiv herunder BGConnect og SoMe.
Vi ønsker at udvikle og sætte fokus på vores alumnearbejde, således at nuværende samt tidligere kostskoleelever kan få gavn af dette netværk i fremtiden.
I skoleåret 2024-25 igangsættes arbejdet med implementeringen af strategien ved at:
- modernisere faciliteterne på kostskolen såsom køkken, kostskoleværelser, klubhus og kælderfaciliteter.
- have mere fokus på det store sociale fællesskab ved at tilbyde flere fællesture og oplevelser for alle kostskoleelever.
- styrke kostskoleelevernes medindflydelse ved at oprette et ”elevråd”, som skal stå for sociale tiltag og medindflydelse for indkøb af materialer til kostskolen.
- have et øget fokus på elevtrivsel ved at have flere og omfattende samtaler med alle kostskoleeleverne, også de som umiddelbart trives godt.
- kostskolelærerne er på arbejde samtidigt ca. en gang om måneden i de to første semestre for at sikre mere nærhed og sociale aktiviteter.
- gennemføre en workshop med eksterne foredragsholdere i forhold til ungdomslivets udfordringer (Sex og samfund).
- kostskoleledelsen skal på ”Road show” for at promovere kostskolen på efterskoler rundt om i landet.
- køkken samt kostskoleledelsen skal formidle budskabet til kostskoleeleverne om bæredygtighed og økonomisk ansvarlighed i forhold til kosten.