Naturvidenskab på BG

Naturvidenskablige studieretninger

Vil du forstå på klimaforandringerne, energikrisen eller fremtidens medicin?

Så skal du læse en naturvidenskabelig studieretning. Naturvidenskaben er nemlig kernen til at forstå mange af de store udfordringer, vi står over for - som klimaforandringer, energikrise eller globale pandemier.

Måske kan en naturvidenskabelig uddannelse en dag gøre dig i stand til at udvikle medicin, teknologi eller materialer, som kan hjælpe mennesker i fremtiden.   

På de naturvidenskabelige studieretninger eksperimenterer vi i vores laboratorier på skolen og bruger matematikken til at lave modeller af fysiske og kemiske systemer. Vi kommer også meget ud af skolen og besøger virksomheder og universiteter, som arbejder med naturvidenskaben i praksis. 

På Birkerød Gymnasium har vi en stærk profil inden for science fag, der sætter fokus på elevens egne evner til at gennemføre eksperimenter, og vi tilbyder hele fem naturvidenskabelige retninger. Forskellen mellem linjerne er hvilke af fagene, man vil have på A-niveau og dermed lægge med vægt på. 

Ud over det tilbyder vi en lang række tilbud uden for undervisningen til dig, der gerne vil endnu mere naturvidenskab 

Læs mere om vores naturvidenskabelige tilbud her

Naturvidenskab på BG

Naturvidenskab er for dig, der er nysgerrig på, hvordan verden omkring dig fungerer. 

Naturvidenskabelig studieretning

Hvorfor valgte du Naturvidenskab?

Emma, Bioteknologi

Jeg har altid været interesseret i naturvidenskab. Jeg har ikke besluttet hvad jeg vil efter gymnasiet, men stx giver en tryghed fordi studieretningen favner bredt. Selvom jeg har specialiseret mig i bioteknologi har jeg stadig mulighed for at vælge andre uddannelser, så jeg føler mig ikke fastlåst.

Er du I tvivl om hvilken retning, der er rigtig for dig?

Du er altid velkommen til at række ud til os, hvis du har spørgsmål til valg af studieretning eller optagelse på BG.

icons/back copyCreated with Sketch.