Naturvidenskab på BG
Naturvidenskabelige tilbud
Herunder kan du se de mange tilbud som du har mulighed for at deltage i som elev på BG. Nogle tilbud fungerer på klasseniveau, mens andre tilbud kan tilmeldes individuelt. Tjek dem ud og kast dig ud i nye spændende oplevelse inden for science.
BioTekmesterskaberne
Til BioTekmesterskaberne i Kalundborg deltager klassen i en casebaseret konkurrence. Man skal i fagene fysik, kemi, bioteknologi eller biologi finde på ideer til fremtidige innovative løsninger. De innovative løsninger skal ses i lyset af FN verdensmål.
Læs mere her
Science Day
Naturvidenskabernes dag afholdes hvert år, i starten af oktober - en dag i naturvidenskabens tegn. Her kan individuelle elever eller hele klasser deltage i spændende forløb på universiteter og virksomheder. Visse forløb bookes hurtigt, så vær ude i god tid (før sommerferien eller første uge i skoleåret).
Læs mere her
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF)
Denne frivillige forening står for spændene og inspirerende naturvidenskabelige arrangementer rund om i hele landet. Dette inkluderer aftenoplæg, weekend workshops og længere science camps. Man kan tilmelde sig som enkelt elev eller tage hele klassen med. Mange af aktiviteterne er gratis for elever da skolen er medlem af foreningen. Se det fulde program på hjemmesiden.
Læs mere her
Akademiet for Talentfulde Unge
Akademiet for Talentfulde Unge er et 2-årigt diplomprogram, til dig som er fagligt stærk, men savner udfordringer og mulighed for at lære mere. Kom til forelæsninger, deltag i workshops og få mulighed for at arbejde projektbaseret med nogle af landets førerende professorer, forskere og virksomheder. Skab nye og værdifulde kontakter med andre unge, som brænder for det samme som dig, og lær af de dygtigste. Vi skaber rammerne, så du kan udvikle og udfolde dig i et stimulerende og inspirerende miljø.
ScienceOlympiaderne
Danmark har igennem de sidste mange år været repræsenteret ved diverse ScienceOlympiader. På BG har vi tradition for at deltage og er ofte også repræsenteret på flere landshold. Herunder finder du linket til scienceolympiadens hjemmeside, som kan føre dig videre til de enkelte fags konkurrencer. Under fagene kan du finde tidligere opgaver, som kan bruges til træning.
Lundbeck's Drughunter Dyst
I Drughunterdysten kan du bruge din viden fra undervisningen til at eksperimenterer med udviklingen af nye og bedre lægemidler. Der er både konkurrencer for elever i kemi, biologi og bioteknologi, og emnerne kan dække over alt fra nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi. Først dyster man internt i grupper i klasserne og klassens vinder sender deres besvarelse til Lundbeck. På finaledagen skal gruppen ind på Lundbeck og dyste mod elever fra andre gymnasier. BG's elever er ofte blandt finalisterne og vi har hentet premier hjem mange gange.
Unge Forskere
Unge Forskere arbejder for at finde, anerkende og udfordre talenter i science. Alle elever skal blive så dygtige, som de kan - også de mest talentfulde. Unge Forskere er et talentprogram både for drømmerne med højt til loftet og for praktikerne, der engagerer sig i helt konkrete, virkelighedsnære problemstillinger. Gennem problembaseret projektarbejde får talenterne mulighed for at dyrke deres interesse for science, og i konkurrence med landets bedste unge forskere kan de nå helt nye højder.
DM i Science
Hvert år afholdes der DM i science for de nye 1g elever. På BG melder eleverne sig til konkurrencen i hold bestående af tre personer. Holdet dyster i eksperimentelle og teoretiske færdigheder, inden for fagene fysik, kemi og biologi. Konkurrencen starter med en intern duel på BG, hvor eleverne dyster om at repræsentere BG til DM. Herefter er der mulighed for at komme til europamesterskaberne. BG har gode traditioner i konkurrencen, så saml et godt hold og prøv lykken.
Biotech Academy Camp
Vil du have et dybere indblik i bioteknologisk forskning, og udvide din viden omkring for eksempel antibiotika og antibiotika resistente bakterier? Så kom og få en uforglemmelig oplevelse på Biotech Academy Camp sammen med ca 20 andre engagerede gymnasiestuderende. Emnet varierer fra år til år, men det kan fx være at vi dykker ned i "superbugs", som er nogle multiresistente bakterier, der lige nu truer verdenssundheden. På Biotech Academy Camp vil du få grundigt indblik i problemet gennem virksomhedsbesøg, foredrag, workshops, samt computer- og laboratorieøvelser. I laboratoriet vil du arbejde med selv at finde mulige løsninger, så du måske selv i fremtiden være med til at løse dette verdensomfattende problem.
Robotforløb
I 2019 blev vi tildelt 800.000 kr. af Novo Nordisk Fonden til at videreudvikle vores arbejde med robotter i undervisningen. Dette betyder, at alle nye STX-elever kommer til at programmere robotter i undervisningen. Her får du mulighed for at bruge dine innovative evner og bruge matematikken i praksis.
BioScience Camp
Hvis du vælger biologi på A niveau på Birkerød Gymnasium, siger du samtidig ja tak til to højniveau ture til Marinebiologisk laboratorium i Helsingør. Her undersøger vi i både 2. og 3.g hvilke specielle økologiske betingelser, der gør Øresund til et helt unikt farvand i Danmark. På turene får vi hjælp af de dygtige medarbejdere på Marinebiologisk laboratorium og Øresundakvariet, der holder oplæg og hjælper til både på feltundersøgelserne og efterfølgende i laboratoriet.
Georg Mohr
Georg Mohr-Konkurrencen er en matematikkonkurrence for gymnasieelever. Her kan du dyrke din interesse for matematik, og blive udfordret sammen med de dygtigste elever på et niveau, der er højere end det I møder i den daglige undervisning. Konkurrencen er også et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Georg Mohr-Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes midt på efteråret, og anden runde i januar. Første runde kræver ingen tilmelding, og alle kan deltage. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde.