Fysik A

Hvorfor vælge fysik på A-niveau? 

Hvordan fungerer forlystelserne i Tivoli?

Når man læser fysik på A-niveau, går man mere i dybden end på fysik B og lærer om mere komplicerede emner som fx elektromagnetisme og videregående mekanik

Vi arbejder også med mere aktuelle emner inden for fysikken i forløbet "Fysik i det 21. århundrede". Her undersøger vi hvordan forskellige moderne teknologier virker. Vi lærer fx om laserfysik for at forstå, hvordan laseren kan bruges til alt fra at foretage præcise øjenoperationer til at lede efter liv på mars. Du kan også komme igennem emner som plasmafysik, hospitalsfysik eller rumfysik.

Fysik A er lige så sjovt som at være i tivoli, bogstaveligt talt. På fysik A lærer du nemlig at regne på bevægelserne i rutsjebaner og karruseller, og holdet tager typisk en tur i Tivoli og laver forsøg i de kørende forlystelser.

Fysik A, Matematik A, Kemi B

Sciencefag i centrum

BG tilbyder tre studieretninger, der sætter fysik og kemi i centrum. Forskellen på de tre fysik og kemi-linjer er hvilke fag, du vælger at dykke ned i på A-niveau. 

Uanset hvilken én af linjerne du vælger, vil du lære hvordan fysik og kemi kan bruges til at forstå verden omkring os.

I fysik stiller vi spørgsmål til alt fra det uendelige univers til den elektronik vi bruger i hverdagen. Hvordan kan vi bruge viden om solen til at løse fremtidens energiproblemer? Hvad er gammaglimt og sorte huller? Og hvordan virker et induktionskomfur? 

I kemi lærer du blandt andet hvordan man kan manipulere med stoffer for at skabe ny medicin eller materialer, der kan rense vores drikkevand og gøre vores fødevarer mere sikre og smagfulde. 

Hvilke fag skal du have?

En STX er opbygget af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag, som du har i enten 1, 2 eller 3 år gennem din gymnasieuddannelse. 

 • Fag du har i 3 år

  Studieretningsfag

  Fysik A
  Matematik A

  Obligatoriske fag

  Dansk A
  Historie A
  Idræt C

 • Fag du har i 2 år

  Studieretningsfag

  Kemi B

  Obligatoriske fag

  Engelsk B
  2. Fremmedsprog A/B

 • Fag du har i 1 år

  Obligatoriske fag

  Biologi C, Kunstnerisk fag C, Oldtidskundskab C, Religion C, Grundforløb

  Valgfag

  I 3.g kan du hæve 2 fag til A eller B niveau eller vælge nye C niveau fag. 

Videregående uddannelse

Med en studieretning, der fokuserer på kemi og fysik, får du en stærk naturvidenskabelig profil, som du kan bruge til at søge ind på mange forskellige videregående uddannelser. På UddannelsesGuidens hjemmeside Adgangskortet kan du tjekke hvilke uddannelser du kan søge ind på.

icons/back copyCreated with Sketch.