Biotek A

Matematik A, Bioteknologi A, Fysik B

Hvorfor vælge Biotek på A-niveau?

Bioteknologi handler om hvordan man anvender biologiske systemer eller organismer til at producere lægemidler, fødevarer eller kemiske stoffer. Forskere bruger for eksempel bioteknologien til at løse problemer med globale pandemier,  klimaforandringer, menneskers sundhed og hvad planetens voksende befolkning skal spise i fremtiden.

Når du vælger Bioteknologi på A-niveau, arbejder du med emner som medicin, gener, fødevarer og klima. Vi undersøger blandt andet store spørgsmål som: Hvorfor er det svært at udvikle lægemidler til at behandle hjernesygdomme? Hvordan genmodificerer man organismer, og er de nyttige eller farlige for mennesket? Hvorfor kan det være en god ide at fermentere fødevarer? Og hvordan kan vi kæmpe klimakampen med bioteknologiske løsninger?

Du kommer til at arbejde med biologi og kemi i et tæt samspil, så du bliver i stand til at forstå, hvordan man fx udvikler og tester en vaccine eller fremstiller en velsmagende vegetabilsk fødevare.

Hvilke fag skal du have?

En STX er opbygget af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag, som du har i enten 1, 2 eller 3 år gennem din gymnasieuddannelse. 

 • Fag du har i 3 år

  Studieretningsfag

  Bioteknologi A
  Matematik A

  Obligatoriske fag

  Dansk A
  Historie A
  Idræt C

 • Fag du har i 2 år

  Studieretningsfag

  Fysik B

  Obligatoriske fag

  Engelsk B
  2. Fremmedsprog A/B

 • Fag du har i 1 år

  Obligatoriske fag

  Kunstnerisk fag C, Oldtidskundskab C, Religion C, Grundforløb

  Valgfag

  I 3.g kan du hæve 2 fag til A eller B niveau eller vælge nye C niveau fag. 

Videregående uddannelse

Biotek-studieretningen har en stærk naturvidenskabelig profil, fordi alle har bioteknologi A, matematik A og fysik B. Du får en bred naturvidenskabelig profil, som du kan bruge til at søge ind på mange forskellige videregående uddannelser. På UddannelsesGuidens hjemmeside Adgangskortet kan du tjekke hvilke uddannelser du kan søge ind på.

icons/back copyCreated with Sketch.