Musik og Matematik

Hvorfor vælge musik og matematik?

Hvordan kan elektronisk musik forklares med matematik?  

Denne studieretning er for dig, der både er kreativ og analytisk, og som gerne vil forstå de byggesten, musikken er skabt af.  

I hverdagen er der ikke mange, der tænker over, at musik og tal faktisk hænger tæt sammen. Vi kan bruge matematikken til at beskrive og forstå musikken, da blandt andet noder, rytmer og harmonier alt sammen bygger på et matematisk grundlag. Man kan også bruge matematikken til at forstå, hvordan forskellige instrumenter skal stemmes, og hvorfor de klinger forskelligt - og vi behøver ikke at begrænse os til de klassiske instrumenter. Vi kan også regne på elektroniske toner og forstå de klange og rytmer, der kommer fra fx en synthesizer.

Denne studieretning er selvfølgelig ikke kun musikteori og analyse. En stor del af undervisning sker med et instrument eller mikrofon i hånden. Du får mulighed for at spille og synge alt fra jazz, verdensmusik, rock, pop eller andre genrer, og du vil komme igennem forløb i stemmetræning og kor. Du vil også få træning i at spille for et publikum.



Hvilke fag skal du have?

En STX er opbygget af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag, som du har i enten 1, 2 eller 3 år gennem din gymnasieuddannelse. 

  • Fag du har i 3 år

    Studieretningsfag

    Musik A
    Matematik A

    Obligatoriske fag

    Dansk A
    Historie A
    Idræt C

  • Fag du har i 2 år

    Obligatoriske fag

    Engelsk B
    2. Fremmedsprog A/B

  • Fag du har i 1 år

    Obligatoriske fag

    Fysik C, Kemi C, Naturgeografi C, Oldtidskundskab C, Religion C, Samfundsfag C, Grundforløb

    Valgfag

    I 3.g skal du vælge et naturvidenskabligt fag på B-niveau og 2 valgfag på A, B eller C-Niveau. 

Videregående uddannelse

Med musik/matematik-linjen får du en bred profil, som du kan bruge til at søge ind på mange forskellige videregående uddannelser. Da du har matematik på A-niveau og har gode muligheder for at hæve dine naturvidenskabelige fag, kan du også kvalificere dig til forskellige scienceuddannelser. På UddannelsesGuidens hjemmeside Adgangskortet kan du tjekke, hvilke uddannelser du kan søge ind på.