Musik og engelsk

Musik A, Engelsk A

Hvordan har Rihanna, Drake og Kanye styrket afroamerikanske unge i USA?

Når du har musik på A-niveau, arbejder du både med at forstå teorien bag musikken og med at udforske din egen kunstneriske performance. 

I den teoretiske del af undervisningen analyserer vi forskellige genrer. Vi dykker ned i alt fra klassisk til rytmisk musik, pop og rock fra vesten og orientalsk i østen. Du vil lære at forstå hvilken rolle musik gennem tiderne har spillet for vores historie, samfund og kultur. Derudover vil du lære at læse noder og endda skrive dine egne satser. 

I engelskfaget er det oplagt at dykke ned i musikkens verden og arbejde med sangtekster, der udtrykker poesi, udbreder politiske budskaber eller styrker ungdomskulturer i engelsksprogede lande som USA, UK eller Australien. Med engelsk på A-niveau, får du også mulighed for at arbejde med litteratur, artikler, film og digitale medier.

Og så vil du selvfølgelig også bruge meget tid i musiklokalet, hvor vi spiller og synger, alene og i fællesskab. Du vil lære at spille og synge forskellige genrer, både danske og internationale numre, og du vil også få træning i at spille for et publikum.

Hvilke fag skal du have?

En STX er opbygget af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag, som du har i enten 1, 2 eller 3 år gennem din gymnasieuddannelse. 

 • Fag du har i 3 år

  Studieretningsfag

  Musik A
  Engelsk A

  Obligatoriske fag

  Dansk A
  Historie A
  Idræt C

 • Fag du har i 2 år

  Obligatoriske fag

  2. Fremmedsprog A/B
  Matematik B

 • Fag du har i 1 år

  Obligatoriske fag

  Biologi C, Fysik C, Naturgeografi C, Oldtidskundskab C, Religion C, Samfundsfag C, Grundforløb

  Valgfag

  I 3.g skal du vælge et naturvidenskabligt fag på B-niveau og 2 valgfag på A, B eller C-Niveau. 

Videregående uddannelse

Med musik og engelsk på A-niveau får du en bred sproglig og musikalsk profil, som du kan bruge til at søge ind på mange forskellige videregående uddannelser. På UddannelsesGuidens hjemmeside Adgangskortet kan du tjekke, hvilke uddannelser du kan søge ind på.