Om ansøgningsprocessen

Ansøgningsinformation

Ansøgningsformularerne til skoleåret 2024/25 er nu åbne. Se links nedenfor.

Ansøgningsfrist:

1. februar 2024:
Hvis du ansøger til både kostskolen og Pre-IB/IB (Husk at indsende både en ansøgning til kostskolen og en til dagsskolen).

1. marts 2024
Hvis du kun ansøger til IB Diploma Programme.

1. marts 2024:
Hvis du kun ansøger til Pre-IB. NB! For at komme i betragtning til Pre-IB skal du indsende både det online ansøgningsskema nedenfor og www.optagelse.dk ansøgningen til Undervisningsministeriet.

Det er ikke længere muligt at søge optagelse til skoleåret 2023/24. Optagelsen til IBDP er lukket. Kontakt venligst IB-koordinatoren med spørgsmål vedrørende optagelse til Pre-IB dette skoleår.

Kostskolen
Hvis du søger optagelse på Kostskolen, så husk at udfylde et særskilt ansøgningsskema til Kostskolen. NB! Hvis du ikke har indsendt kostskoleansøgningsskemaet, kommer du ikke i betragtning til kostskolen, selvom du har sat kryds ved, at du søger kostskolen i præ-IB eller IB ansøgningsskemaet.

 Vær sikker på, at din ansøgning er modtaget af os. Hvis du ikke har modtaget bekræftelses-e-mailen, bedes du tjekke spam, før du kontakter os.

IB Diploma programme: en toårig international gymnasial uddannelse

Ansøgningsskema for skoleåret 2024/25: Deadline er 1. marts 2024.

Hvis du også søger om optagelse på kostskolen, er ansøgningsfristen 1. februar 2024 (husk separat ansøgningsskema til kostskolen).

Hvis, men KUN HVIS, du også søger ind på danske gymnasiale uddannelser (stx, hhx etc.), skal du også indsende en ansøgning på optagelse.dk.

Du får svar senest medio april.

ANSØG TIL IB HER

Pre-IB

Ansøgningsskema for skoleåret 2024/25: Deadline er 1. marts 2024.

Hvis du også søger om optagelse på kostskolen, er ansøgningsfristen 1. februar 2024 (husk separat ansøgningsskema til kostskolen).

Alle, der ansøger om optagelse Pre-IB, skal udfylde TO ansøgningsskemaer for at komme i betragtning til Pre-IB:

1) Vores online Pre-IB ansøgningsskema til BG som du finder her i nedenstående link, samt

2) ansøgningsskemaet til de danske koordinerede optagelser på www.optagelse.dk (se vejledning nedenfor under Adgangskrav til Pre-IB). Denne ansøgningsformular åbner den 15. januar 2024.

Hvis vi ikke har modtaget begge ansøgninger, kan vi ikke tage dig i betragtning.

Du får svar den 8. maj 2024 (datoen er fastsat af Undervisningsministeriet og er derfor fast).

ANSØG TIL PRE-IB HER

Optagelseskrav på pre-IB:

Du skal være fyldt 15 år, når du starter på Pre-IB til august, og du skal have afsluttet 9-10 års skolegang, afhængigt af din uddannelsesbaggrund (ikke inklusive børnehave/børnehaveklasse).

Kommer du direkte fra den danske folkeskole og har tilbragt et ekstra år som udvekslingsstudent eller som elev på efterskole, skal du stadig ansøge om at gå på pre-IB. Upload da karakterblad fra udvekslings/efterskoleåret samt 9. klasse.  

Alle, som ansøger om en plads i Pre-IB, skal udfylde to ansøgninger:

1) Birkerød Gymnasiums eget online ansøgningsskema her på siden, og
2) ansøgningsformularen for ungdomsuddannelser i Danmark på www.optagelse.dk. Hvis I har spørgsmål til disse ansøgningsskemaer eller har brug for hjælp, så er I meget velkomne til at kontakte os. Guide til optagelse.dk

På pre-IB er det et krav at du vælger to naturvidenskabelige fagkombinationer. Angiv venligst dine preferencer i ansøgningsformularen ved at prioritere de følgede naturfaglige kombinationer med: 1 (= højeste prioritet), 2 (= anden prioritet), 3 (=tredje prioritet) og 4 (=laveste prioritet). Du kan vælge imellem følgende muligheder:

 • Fysik og kemi
 • Biologi og kemi 
 • Biologi og naturgeografi
 • Fysik og naturgeografi 

Du vil også blive bedt om at angive hvilket kreativt fag du ønsker, enten billedkunst eller musik, og om at vælge et tredje fremmedsprog. Her kan du vælge imellem fransk eller tysk. Vælger du fransk eller tysk, skal dette være som andet sprog (her skal du have haft tre til fire års tidligere undervisning i sproget) eller spansk, der kan tages på begynderniveau. 

Besøg linket “The Pre-IB Year” for at se hvilke andre fag, du vil blive undervist i i pre-IB. 

Disclaimer: Birkerød Gymnasium kan ikke garantere at alle dine præferencer og ønsker vil blive imødekommet.

Optagelseskrav på IB Diplom-programmet:

For at kunne blive optaget på IB på Birkerød Gymnasium, skal du  fyldt 16 år, når du starter til august. Derudover skal du have afsluttet 10 - 11 års skolegang, afhængigt af din uddanelsesbaggrund (ikke inklusiv børnehave).

Hvis du ønsker at ansøge om en plads på IB på BG, beder vi dig venligst læse de nedenstående guidelines, inden du udfylder ansøgelsesformularen. 

Før du vælger matematikniveau beder vi dig også læse: Forudgående viden i IB Diploma Mathematics: standard- og højniveau

Når du sender din ansøgning via vores onlineansøgningsformular, beder vi dig vedhæfte følgende dokumenter:

 • Seneste karakterblad (Hvis karakterbladet ikke er på hverken dansk eller engelsk, beder vi dig venligst vedhæfte en autoriseret oversat version).
 • Udtalelse fra din nuværende skole/institution. Udtalelsen skal bekræfte din nuværende optagelse og niveauer samt beskrive dine akademiske og sociale kompetencer. Udtalelsen skal være skrevet enten af din lærer, studievejleder eller rektor. (Hvis udtalelsen ikke er på hverken dansk eller engelsk, beder vi dig venligst vedhæfte en autoriseret oversat version).
 • Motiveret ansøgning: beskriv din uddannelsesbaggrund, dine styrker og interesser, og hvorfor du gerne vil læse IB på Birkerød Gymnasium. Ansøgningen skal være max. en side. 
 • Kopi af sundhedskort, hvis muligt. 
 • Kopi af pas

Alle dokumenter skal være i PDF-form, og det er vigtigt at du angiver alle dokumenterne korrekt, med dit navn og reference (for eksempel: John Smith - Udtalelse). 

Alle dokumenter skal være uploadet inden du afslutter og sender ansøgningsformularen. Skulle der opstå problemer med vedhæftning af dokumenter, kan du sende dem via mail på: ibapplication@birke-gym.dk

Vi baserer vores vurdering på følgende tre kriterier: 

 • Internatioanl baggrund: e.g: har du gået på en international skole før, eller er du blevet undervist i engelsk før du starter på BG.
 • Færdigheder og kompetencer: e.g. karakterer (hvis dit karakterblad kun findes i et andet sprog end dansk eller engelsk, beder vi dig vedhæfte en original kopi samt en kopi oversat til engelsk. Det bør være en autoriseret oversættelse). 
 • Særlige behov: e.g: har du et særligt behov for at tage en engelsksproget uddannelse (en udlænding, der ikke taler dansk, for eksempel). Din motiverede ansøgning, som er et krav for at blive optaget, er derfor meget vigtig. 

Hvis du ikke har en international baggrund eller et særligt behov for at tage en engelsksproget uddannelse, tager vi udgangspunkt i din personlige motivation for at blive optaget på pre-IB/IB på BG. 

Hvis du ikke er bosat i danmark: Hvis du ikke er dansk stats- eller EU borger, har du kun mulighed for at ansøge om et etårs studievisum (dette kan ikke forlænges). Disse visumregler vil begrænse din mulighed for at blive optaget på Birkerød Gymnasium, da du ikke vil kunne tage hele dit Diplom. NB: Dette gælder ikke for non-EU ansøgere, der flytter til Danmark med deres forældre. 

Besøg Birkerød Gymnasium inden du ansøger

 • Pre-IB/IB Informationsaften

  Vi glæder os til at se dig når vi slår dørende op og byder velkommen til vores pre-IB/IB informationsaften. Her vil du få mulighed for at møde lærere og elever, guidet tours af skolen og kostskolen samt få information om pre-IB og IB på BG. Der er ikke tilmeldingskrav. Læs mere om orienteringsaftenen her.

 • Besøgsdag

  Oplev en normal skoledag på pre-IB eller IB.

  Her på hjemmesiden frigiver vi datoer for besøgsdage i slutningen af oktober. Det vil derefter være muligt at skrive sig op til en af disse datoer via vores online formular. Som besøgselev har du mulighed for at deltage i to undervisningsmoduler og et møde med en af vores pre-IB eller IB studievejledere. Se ledige besøgsdagsdatoer.

 • Besøg BG

  Hvis du ikke har mulighed for at deltage i vores officielle besøgsdage, eller vores informationsaften, eksempelvis fordi du er bosat i et andet land, men stadig gerne vil have mulighed for at besøge skolen, er du meget velkommen til at kontakte Stephanie Lund med henblik på et besøg, via dette link. Besøget er sat til vare ca. en halv time. Alternativt kan besøget også kombineres med et kort besøg på kostskolen. 

Contacts

icons/back copyCreated with Sketch.