Psykologi - Politik - Pædagogik

Hvordan påvirker samfundet os som mennesker? 

Denne fagpakke er til dig, der er interesseret i, hvordan vores samfund hænger sammen politisk og socialt. Måske vil du gerne forstå, hvordan vores velfærdssamfund fungerer? Eller hvordan menneskers mentale helbred og stress-niveau bliver påvirket af det pres, som samfundet lægger på den enkelte?

Det kan du lære mere om med denne fagpakke, som giver dig samfundsfag på B-niveau og psykologi på C-niveau. 

I samfundsfag dykker vi ned i aktuelle problemer, som samfundet står over for i dag. Vi belyser emner som ulighed, klimaforandringer, økonomi, velfærd, integration, sociale medier og søger innovative løsninger på tidens problemer. 

I psykologi undersøger vi, hvordan mennesker opfatter verden, husker vores oplevelser og bygger tilhørsforhold i grupper. Vi kan fx dykke ned i emner som krig og undersøge, hvad der sker med mennesker, når vi oplever konflikter mellem "os" og "dem". Hvordan kan det ske, at mennesker, som før var naboer, pludselig er villige til at bruge vold mod hinanden?

Når du kombinerer samfundsfag med psykologi, får du et godt indblik i, hvordan vi bliver påvirket af verden omkring os, og hvordan vi kan forme det bedste liv for mennesker i fremtiden. 

Vil du prøve at være politiker?

Hvert år omdanner vi BG til en FN konference, hvor gymnasieelever fra hele verden deltager for at diskutere store politiske spørgsmål. Her får du muligheder for at afprøve dine evner som politiker, journalist eller eventkoordinator og finde svar på tidens store udfordringer sammen med andre. 

icons/back copyCreated with Sketch.