mandag den 30. sep. 24

You have to respect the intégrité of the croissant

D. 26. september er det Den Europæiske Sprogdag. På BG blev dagen fejret med sprog-Kahoot, kagekonkurrence og 1.g-sprogforedrag med Peter fra Vores Europa.

Peter Laugesen fra Vores Europa fortalte om sin barndoms nysgerrighed og udlængsel, der siden hen førte ham på utallige rejser rundt i Europa og kastede et hav af møder med bl.a. tysk, fransk og spansk sprog og kultur af sig. Hurtigt gik det op for ham, at engelsk ikke var tilstrækkeligt for at nå ind til europæerne.

Så fremmedsprog er mere end grammatik; det er også en vej til andre kulturer og dermed til gode fremmedhedsoplevelser: Tyskere er ikke lige så firkantede, som grammatikken er, og spaniere går ikke særlig meget op i hjemmets indretning -de går ud.

Transparensen og afsmitningen sprogene imellem var et gennemgående tema i foredraget. Hvem kan gætte betydningen af C’è un concerto in piazza (it), eller hvem studser over udtrykkene gedanced (ty) og gechilled (ty)? Og hvem tør bede en franskmand om at beskrive dansk mentalitet?

Pointerne var, at man spejler sig selv i det fremmede og nedbryder fordomme gennem fremmedsprog. Alt sammen i en legende tilgang, som lærere og elever kan lade sig inspirere af.

[http://euforedrag.dk/foredragsholdere/vores-europa-elena-askloef-og-peter-laugesen/]