fredag den 30. aug. 24

Spændende udvekslingssamarbejde med Taiwan er godt begyndt!

Knap er skoleåret begyndt, før BG summer af liv igen! Allerede to dage inde i skoleåret, nemlig d. 14. august, fik 2.b besøg af 20 elever fra Yanping High School i Taiwan. Med sig havde de deres rektor, Mrs. Ya-Hui Shih, en lærer og en repræsentant fra NGO’en TIYAE, der arrangerer udvekslingssamarbejder for internationalt orienterede skoler i Taiwan.

I den uge de taiwanesiske elever besøgte BG, har de blandt andet overværet undervisning hos 2b og fået oplæg om det danske skolesystem. På den måde har de fået et grundigt indblik i hverdagen for en dansk gymnasieelev, som er meget forskellig fra de taiwanesiske elevers egen hverdag. Bl.a. er skoledagen i Danmark kortere, og de danske elevers fritidsaktiviteter ligger udenfor skoletiden, hvilket de ikke gør i Taiwan.

Derudover har de taiwanesiske gæster været på ekskursion til Novo Nordisks fabrik ved Hillerød, hvor de fik et spændende oplæg om de udfordringer Novo Nordisk står overfor i fremtiden, men også forskellen på taiwanesisk og dansk arbejdskultur, da oplægsholderen har boet og arbejdet begge steder.

Gæsterne har naturligvis også besøgt København og Helsingør, hvor de har fået mere traditionelle guidede ture med fokus på dansk historie. De har bl.a. været på kanalrundfart og besøgt Kronborg slot.

Under hele besøget har de taiwanesiske elever været indkvarteret privat hos eleverne fra 2b. Dette har givet 2b en unik mulighed for ikke kun at lære mere om taiwanesisk kultur, men også givet dem en mulighed for at se deres egen kultur udefra. Noget som har været meget lærerigt for både de danske og taiwanesiske elever. Besøget blev afsluttet med et festligt sammenskudsgilde, hvor eleverne fra 2.b. medbragte forskellige traditionelle danske retter, som gæsterne så kunne prøve. Det var en rigtig god måde at slutte en god uge af på.

Til foråret genbesøger 2.b Taiwan, hvor de ligeledes bliver indkvarteret privat hos de taiwanesiske elever, som 2b så skal gå i skole med i en uge. Der er ingen tvivl om, at sådanne store udvekslingsprogrammer kræver mange ressource fra både lærere og elever, men de er det hele værd og giver læring og venskaber for livet.