fredag den 1. dec. 23

Intro-turen går til Berlin

Godt begyndt er, som vi ved, halvt fuldendt. Det gælder også, når det handler om at komme godt fra start i en ny klasse. På Birkerød Gymnasium ligger introturen derfor altid umiddelbart efter studieretningsopstart i november, så de blivende klasser hurtigt kan lære hinanden rigtig godt at kende.

I dette skoleår har vi valgt at opprioritere denne tur endnu mere, end vi plejer ved at sende eleverne på en tredages-tur til Berlin.

At det er Berlin, turen går til, er der mange gode grunde til. Berlin kan nås i bus, og på BG er vi meget opmærksomme på at sikre bæredygtige studieture. Derudover tillader Berlin, med sine mange grønne områder, at vi kan holde fast i at gennemføre mange sjove udendørs teambuilding-aktiviteter, som er vigtigt ifm. en introtur, og som vores intro-team er specialister i.

222 1.g STX-elever og 16 lærere var derfor på skift i Berlin hen over uge 46, ligesom 90 1g Pre-IB elever og syv lærere var i Berlin fra mandag til onsdag i uge 45. Turens hovedformål var som nævnt at ryste eleverne godt sammen i deres nye klasser, og den gode stemning var med helt fra start, da eleverne trådte ind i busserne på vej mod Berlin, hvor der blev hygget, sunget og hørt musik. Hen over dagene var eleverne delt ind i grupper på kryds og tværs af deres nye studieretningsklasser, så de fik tid til at lære forskellige nye klassekammerater at kende.

Programmet bød bl.a. på byvandring, selfie-skattejagt, teambuilding-aktiviteter, aftenhygge med forskellige konkurrencer samt en ekskursionsdag med den enkelte klasses klasseleder.

Teambuilding-aktiviteterne foregik i en smuk efterårsfarvet park, der lå lige overfor hotellet. Her dystede klasserne mod hinanden i opgaver såsom hvordan man vender en presenning mens 29 elever står oven på den og en avanceret form for blindebuk i par. Teambuilding-seancen sluttede festligt af med en fællesdans!

Klassernes tur med deres klasseledere bød på mange spændende oplevelser for de forskellige klasser. Nogle klasser besøgte Berlins svar på Eksperimentariet, Spektrum, andre lagde vejen forbi tyske mindesmærker så som Bernauer Strasse, hvor man kan se Berlinmuren, som den så ud under den Kolde krig, en klasse besøgte det berygtede Stasifængsel Hohenschöenhausen, mens andre igen var på Spionmuseet. Alt i alt nogle rigtig dejlige dage, der styrkede sammenholdet i de nye klasser, var fyldt af godt humør, men som også manede til eftertænksomhed.

Om eftermiddagen på tredjedagen gik turen tilbage til Danmark og BG, og igen var stemningen i bussen fremragende, om end en del elever var lidt mere trætte end ved afgangen fra BG. Nu skal der evalueres med både elever og lærere, men der er ingen tvivl om, at eleverne har nydt dagene i Berlin og er blevet rystet ekstra godt sammen. Det gode sociale sammenhold skaber, som vi alle ved, også grobund for det gode faglige samarbejde, så nu er der blot tilbage at ønske alle 1.g-elever nogle rigtigt dejlige år på BG.