torsdag den 12. okt. 23

Global Goals, innovation og entreprenørskab på skoleskemaet på BG i Uge 41.

Det syder og bobler på BG. Der diskuteres, pitches, klippes, klistres, saves, skrues og hamres pt. på BG, fordi eleverne er i gang med enten at Up-cycle produkter, lave marmelader eller lave Mock-ups af deres innovative ideer. Og alle er velkomne til at kigge forbi fredag og se 2.U’ernes udstilling af Up-Cycling produkter, der sælges til fordel for Røde Kors, og til deltage i finalemessen kl. 12.

I samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og Røde kors stiller Birkerød Gymnasiums STX 2.g’ere og IB 2.u’ere elever i uge 41 skarpt på innovation, entreprenørskab og bæredygtighed. Innovations- og entreprenørskabsugen indeholder flere benspænd. Eleverne skal bl.a. bygge deres ideer op med afsæt i mindst tre af verdensmålene.

Ugen blev skudt i gang med inspirationsoplæg af 11 forskellige iværksættere indenfor alt fra kommercielle og socioøkonomiske virksomheder til offentlige og aktivistiske organisationer. De skal inspirere med fortællinger, udfordringer og glæder ved at være ’herre i eget iværksætteri’ og drevet af en indre kræft om at gøre en forskel. De har alle mere eller mindre implicit fokus på verdensmålene i deres produkter og projekter

De prominente gæster ved innovationsmessen var: Rudersdals kommunes sekretariat for bæredygtighedsprojekter, Roccamore sko, Gadens stemmer, Indretningsarkitekt Vibeke Brinck.dk, Den Grønne Ungdomsbevægelse, takecharge.dk, My Loca Foods og Graae Copenhagen, Smykbar.dk, U-landsorganisationen Svalerne, Dansk Ungdoms Fællesråd – verdens Bedste Nyheder, For Chris – indsamling til sorgramte børn ved Kasper Munk og EveryDaySexismeProject. Deres indlæg tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvor får de deres ideer og motivation fra? Hvem hjalp dem på vej? Hvor lang tid gik der, inden virksomheden eller projektet gjorde en forskel eller skabte værdi? Og mange andre interessante spørgsmål! Alt dette for at motivere eleverne til selv at tænke kreativt og ud af boksen for at finde løsninger på nogle af verdens aktuelle udfordringer.

Ugen kulminerer i en stor finalefredag, hvor de 56 grupper pitcher deres ideer til først alle skolens elever og derefter et fagligt dommerpanel, hvorefter én gruppe fra hver klasse kåres og går videre til Global Goals Program finalen. Hvis eleverne går videre derfa, kan de blive del af Fonden for Entreprenørskabs Company Programme og få hjælp til at gøre deres ide til virkelighed.

Alle er velkomne til at kigge forbi fredag og se 2.U’ernes udstilling af Up-Cycling produkter, der sælges til fordel for Røde Kors, og til deltage i finalemessen kl. 12.