fredag den 15. dec. 23

Give a Box - et hjertevarmt projekt fra BGs elever

For andet år i træk deltog Birkerød Gymnasium ved Sandholmlejrens julemarked. Her havde syv af vores IB-elever en bod, hvor de uddelte gaver til de mange børn, der bor på Center Sandholm. Ideen opstod hos IB-eleven Jasmin Jade Nicklen sidste år

I ugerne op til Center Sandholms julemarked samler Give a Box-gruppen donerede gaver ind fra lærere og elever. Herefter gør gruppen gaverne klar, pakker dem ind i fint gavepapir og sorterer dem efter køn og alder. Inden dette arbejde begynder, har eleverne været i kontakt med Sandholmlejeren, så de ved hvor mange børn, der opholder sig på centret i øjeblikket, og hvilke aldersgrupper der er. På den måde sikrer eleverne sig, at der er en gave, der passer til alle de børn, der lægger vejen forbi.

På selve dagen for julemarkedet tog alle eleverne i Give a Box-udvalget og en pedel med varevognen fyldt med gaver afsted mod Center Sandholm ved frokosttid. Her blev de mødt af Birthe Solevad, der er lærer på Asylansøgerkurset, og som havde inviteret eleverne på frokost og en omvisning på Sandholmlejeren inden julemarkedet, så eleverne kunne få et indblik i, hvordan beboernes dagligdag forløber.

Herefter begyndte eleverne at gøre deres bod klar blandt de mange andre juleboder. Her kunne man blandt andet se på kunst og købe fine julehæklerier. Undervejs spillede en af Center Sandholms unge beboere smuk julemusik for de besøgende. Gæsterne i elevernes bod kom fra mange forskellige nationer, og de havde alle det til fælles, at deres hjemland er ramt af krig eller andre alvorlige kriser. Den yngste besøgende var 11 måneder og den ældste 17 år. Det var en meget bevægende og rørende dag med omsorg og omtanke i centrum.

”På BG er vi meget stolte af at have elever, der i den grad tager et ansvar for deres medmennesker og selv tager initiativ til så stort et projekt og følger det helt til dørs. Vi er rigtigt glade for, at vi igen i år kunne deltage og ligeledes, at der allerede nu stå elever klar til at overtage opgaven fra Jasmin, der bliver studenter til sommer”, siger rektor fra Birkerød Gymnasium, Claus Reinholdt Campeotto.