onsdag den 31. jan. 24

Er du vild med idræt?

På BG har vi mange idrætsinteresserede elever. Nogle er del af Team Danmark-ordningen, andre er med i vores eliteidrætsprogram og nyder godt af vores mange tilbud. For mange af vores elever er det vigtigt at have en dagligdag, hvor der er balance mellem sport og skole. Dette fokus på idrætten ønsker vi at styrke endnu mere fra skoleåret 2024/2025 ved at oprette en klasse, hvor alle elever har idræt på b-niveau.

På Birkerød Gymnasium kan du to studieretninger med idrætten (B) er i centrum - enten en studieretning med samfundsfag-engelsk eller en med biologi-kemi. Vælger du en af de to studieretninger, når du vælger studieretning i oktober, får du mulighed for at angive, om du ønsker idræt på b-niveau. Er der nok elever med dette ønske, så opretter vi en klasse, hvor man har idræt B allerede fra 2g.

Teoretisk vil du arbejde i dybden med fysiologi og anatomi, sundhed, idrætspsykologi, idrætshistorie og hertil samfundsfaglige problemstillinger, der relaterer sig til idrættens verden. Praktisk vil du selvfølgelig møde de helt traditionelle idrætsgrene såsom fodbold, volleyball, badminton og dans, men det øgede samspil mellem idræt på c og b-niveau giver også plads til at afprøve nyere idrætsgrene af, såsom Pickelball og Crossfit.

*Idrætsfaciliteterne på BG er i absolut topklasse! *

Vi er så heldige at have Birkerød Idrætscenter til vores rådighed, hvilket gør det muligt for os at tilbyde de fleste idrætsgrene, og desuden kan vi benytte Birkerød svømmehal til vores svømmeundervisning.

Hvert år tager alle idræt b-elever på en lærerig og udfordrende skitur til Hemsedal i Norge – noget alle idræt B-elever virkelig glæder sig til!

Kom og vær med!

Vær med på vores stærke skolehold!

På BG er vi kendt for vores stærke skolehold, som spiller turneringer mod andre skoler og træner sammen op til turneringerne. Man skal udtages til de fleste af holdene, men det betyder ikke, at man nødvendigvis skal være på eliteniveau for at kunne være med. Vi tilmelder os til A- og B turneringer afhængig af holdets niveau bl.a. i fodbold, håndbold, volleyball eller badminton.

Bliv en del af elitesportsordningen!

På BG har vi meget gode forhold for elever, der dyrker elitesport. Vi ved det kræver noget ekstra af os, hvis du skal have det maksimale ud af din ungdomsuddannelse samtidig med, at du udvikler dig og kan præstere på højeste plan i din sport.

Kun et menneske i balance kan levere den bedste præstation, og derfor hjælper vi dig med at få en god balance mellem din træning og din uddannelse. Det gør vi blandt andet ved at give dig gode træningsfaciliteter på skolen, en personlig vejleder, der hjælper dig med at balancere din uddannelse og din træning, og så får du adgang til en særlig lejlighed, hvor du kan slappe af og være social med andre elitesportselever. Du har også mulighed for at tilkøbe en sund madordning tilpasset din træning, fysioterapi, massage, eller en personlig styrketræner.