tirsdag den 10. sep. 24

Det frivillige engagement betyder noget – både for en selv og for andre.

På Birkerød Gymnasium er elevernes deltagelse i elevudvalg og elevklubber en central og væsentlig del af skolens kultur.

Det er vigtigt for skolen, at alle vores elever i løbet af de to til tre år, de er hos os, prøver kræfter med frivilligt arbejde, fordi vi tror på at det at tage initiativ og have medindflydelse bidrager positivt til individets dannelse. Og når fællesskabet samtidig styrkes gennem disse initiativer, der ofte går på tværs af skoleformer og klasser, så bidrager det også til hele skolens trivsel.

Derfor lancerede vi sidste år app’en BGConnect, der er udviklet af lærerne Stine Helth og Enrico Merker, så eleverne har en let tilgængelig oversigt over de faglige og sociale aktiviteter, der er på Birkerød Gymnasium, men også for at gøre det lettere for den enkelte elev selv at oprette nye aktiviteter og invitere andre med.

For at understøtte elevernes arbejde med at skabe fællesskaber på tværs af hele skolen har vi i år samarbejdet med Akademiet for Fællesskabende Unge (AFU), der har været forbi BG for at holde oplæg for alle de nye førsteårselever på STX, HF, Pre-IB og IB samt afholde en særlig workshop for de elever, der allerede nu er tovholdere i større udvalg og klubber.

Workshoppen for tovholdere blev afholdt mandag d. 2. september. På denne workshop blev forpersonerne undervist i ledelse af frivillige aktiviteter, strukturering af mødeaktivitet, idéudvikling samt konkretisering og kommunikation mhp. at klæde dem godt på til deres opgave med at lede et udvalg. Herefter holdt AFU oplæg på både engelsk og dansk for alle vores førsteårselever med det formål at inspirere vores nye elever til at engagere sig og tage ejerskab for nye spændende faglige og sociale elevaktiviteter.

Herefter blev der afholdt en udvalgspræsentation for alle førsteårseleverne, hvor de bl.a. kunne møde BG’s Røde Kors-udvalg, Elevrådet, Event-udvalget, BG-Ambassadørerne og Miljø-udvalget. Der var også en stand, hvor de kunne få hjælp til at oprette nye aktiviteter.

Der er ingen tvivl om at projektet har betydet yderligere vind i sejlene for BG’s mange spændende aktiviteter! Der er allerede nu opstået flere nye elevaktiviteter såsom en løbeklub, Cakes and Crimes – en klub for true crime-entusiaster, en bogklub, en investeringsklub og meget mere – og tilmeldingen til aktiviteterne har aldrig været større. Vi ser frem til et spændende år med fokus på fællesskabet!