onsdag den 15. nov. 23

Birkerød Gymnasium præsenterer årets musical: “Let the Sunshine In”

I år kommer musicalstemningen igen til Birkerød. Eleverne på Birkerød Gymnasium opfører forestillingen “Let the Sunshine In,” en musical, der væver relevante temaer ind i en ny historie med kendte sange og figurer.

Den unge løve Ronja har ikke lyst til at videreføre løveflokkens traditioner og overtage magten efter sin far, Alex, Løvernes konge. Hun væmmes ved livet med jagt på andre dyr og længes efter en anden måde at leve på. Det finder hun, da hun sammen med den unge hyæne Simba opdager Slaraffenland, der ligger i junglen. Her har en gruppe dyr, med bavianen Rafiki i spidsen, indrettet sig på en helt ny måde i et samfund, hvor der er plads til alle, og hvor ingen spiser hinanden. Men kan Ronja og Simba få overtalt deres respektive flokke, dødsfjenderne løver og hyæner, til at lægge kampen på hylden og overgive sig til et liv med fællesskab, frugt og grønt?

En spændende proces

Arbejdet med forestillingen er godt i gang. Skemaet for de deltagende elever står på ugentlige prøver med blandt andet skuespil, dans, musik, kostumer, scenografi og rekvisitter. Alle grupper på og bag scenen knokler med at skabe en flot forestilling. Det er første gang efter årene med Covid-19, at BG opsætter musical, og vi glæder os til at genoptage en vigtig tradition på skolen. Samtidig tager forestillingen fat på relevante temaer omkring krisetider, forbrug og bevidsthed om vores eget aftryk på verden.

“It is a great way to be part of a welcoming community! We had a practice where we had to come in on a Saturday, but it was surprisingly very fun and chill. Personally, I’m very excited to see the dancers’ performances during the final performance.” Rafa Shaikh, 2u, backstageteamet.

Forestillingen har premiere onsdag d. 29/11 kl. 19:00 med yderligere forestillinger 30/11 og 1/12. Billetter sælges på skolen fra 22/11 til 29/11 samt i døren ved forestillingerne, så længe pladser haves.

Lærerne i de kreative fag på skolerne i lokalområdet har desuden modtaget en invitation til generalprøve 28/11 med mulighed for at medbringe elever, så længe pladser haves, henvendelse til Stine Helth, st@birke-gym.dk

Vi glæder os til at se jer til forestillingen! Forestillingens elevdrevne presseteam.