mandag den 13. nov. 23

Birkerød Gymnasium er Røde Kors Gymnasium 2023

Vi er utroligt stolte af at være Røde Kors Gymnasium 2023. Søndag d. 1/10 2023 var BG’s elever ude at samle ind til fordel for Røde Kors. Eleverne dækkede 100 ruter og samlede mere end 120.000 kr. ind på dagen – og mere kommer til. Den flotte elevopbakning gjorde Birkerød Gymnasium til det gymnasium i Danmark med flest indsamlere.

Ikke kun omkring årets indsamlinger spiller Røde Kors en central rolle på BG. Røde Kors er en del af skolens DNA, og er med til at samle skolens elever og lærere omkring et fælles projekt. Mange forskellige faglige og sociale aktiviteter, med alt fra flerfaglige forløb som Global Goals og Sustainble Development Goals til kagesalg og tøjindsamlinger til fordel for Røde Kors, er med til at samle skolen på tværs af skolens retninger (Stx, Hf og IB) og mere end tres nationaliteter.

Røde Kors arbejdet er aktuelt, meningsfuldt og givende for alle, og vi er stolte af at arbejde tæt sammen med Røde Kors Danmark og Røde Kors Birkerød. BGs Røde Kors arbejde rækker således også udenfor gymnasiets mure i form af elevernes engagement i den lokale Røde Kors Butik. Endvidere har eleverne et årligt samarbejde med Center Sandholm. Dette samarbejde har fået navnet "Give a Box" hvor boksen referer til de julegaver som eleverne deler ud til Center Sandholms børn, i forbindelse centerets eget julemarked. Derudover har BG hele tre elever og en lærer repræsenteret i den lokale Røde Kors bestyrelse.