onsdag den 11. okt. 23

BGConnect - Birkerød Gymnasium har fået sin helt egen app!

Der sker så utroligt mange spændende ting på BG! Hver dag – og så mange at selv elever og lærere har svært ved at holde styr på det! App’en BGConnect skal gøre det nemt for eleverne at mødes på tværs om alle de faglige og sociale tilbud, der er uden for skoletiden.

Hen over de sidste par uger har vi på Birkerød Gymnasium endeligt kunne løfte sløret for vores helt nye elev-aktivitets-app, BGConnect, som vi er meget stolte af! App’en har været under udvikling det seneste års tid i et tæt samarbejde mellem app’ens initiativtagere, gymnasielærerne Stine Helth og Enrico Merker, skolens IT-afdeling, Christian Topshøj Truberg og Andreas Bo Falkevik Terkildsen, skolens ledelse og ikke mindst IT-virksomheden Attityde.

Formålet med at skabe BGConnect har først og fremmest været at gøre det synligt for vores elever præcis hvor mange spændende faglige og sociale aktiviteter, der foregår på skolen uden for undervisningen, og som eleverne kan deltage i, hvis de har lyst. Aktiviteterne tæller alt fra Skakklub over Frisport til Musical og YouTube-team. Der er næsten ikke grænser for, hvad man kan deltage i!

Desuden skal app’en gøre det nemt at motivere BGs elever til at oprette nye klubber, der fokuserer på lige netop det, som eleverne interesserer sig for, og som den enkelte elev kunne have lyst til at dele med andre, der har samme interesse, og som man måske ikke har mødt endnu.

App’en letter også det administrative arbejde med at registrere de point BGs elever får for at deltage ved diverse aktiviteter. På BG tager vi gymnasiebekendtgørelsens krav om at individualisere elevernes undervisning meget seriøst forstået på den måde, at HF-og STX-eleverne hver især skal samle 30 point sammen ved deltagelse i forskelligartede aktiviteter uden for den daglige undervisning. På samme måde skal IB-eleverne indsamle CAS-timer (der står for CREATIVITY-ACTIVITY-SERVICE) gennem deres gymnasietid, og også disse tæller BGConnect sammen via aktiviteterne, så det også her letter det administrative arbejde.

Sidst, men absolut ikke mindst, så skal app’en være med til at bygge bro mellem skolens STX-, HF- og IB-afdeling ved at synliggøre for eleverne, at de faktisk meget nemt kan deltage i hinandens projekter, selvom en eventuel aktivitet ikke lige fremgår af den enkelte elevs skema. Findes den i app’en, så kan alle i princippet deltage. Dermed håber vi også, at app’en fremover vil betyde at eleverne, i endnu højere grad end i dag, vil skabe venskaber på kryds og tværs af skoleformer, årgange og studieretninger.

Nu er app’en i luften, og vi finpudser den lige så langsomt, mens vi lærer den at kende, men det står allerede helt klart, at den kommer til at være et stort aktiv for vores meget levende skole.