tirsdag den 29. aug. 23

BG-underviser hjælper kolleger godt på vej

Når du bliver ansat som gymnasielærer, kan der gå flere år, før du kommer i pædagogikum og lærer om undervisningsplanlægning og didaktik. Det var denne overgang, som Sara gerne ville understøtte ved at skrive en håndbog til helt nye undervisere.

Sara fortæller selv om sin motivation til at skrive bogen ”Interaktioner”: - Undervisning er utrolig komplekst, fordi du skal omforme din akademiske viden til elevcentreret undervisning. Det betyder, at du ikke kun skal have styr på dit fag, men på, hvordan man laver opgaver, der rammer elevernes niveau, samt hvordan man får eleverne til at arbejde sammen, koncentrere sig, engagere sig og tusind andre ting. Det kan virke ret overvældende, når man starter i jobbet.

Sara Maria Brygger er Cand.mag. i dansk og religionsvidenskab, Master i IKT og læring og underviser på Birkerød Gymnasium, Stx, Hf og IB i Dansk og Religion. Hun er desuden IT-pædagogisk konsulent og hjælper både elever og kolleger med brugen af nye IT-værktøjer i undervisningen samt vejleder og kursusleder for nye undervisere/pædagogikum kandidater i gymnasiet.

Interaktioner er en håndbog i undervisning på de gymnasiale uddannelser. Den henvender sig særligt til nye lærere, som endnu ikke har været i pædagogikum, men kan anvendes af alle undervisere, uanset erfaring. Den er et didaktisk supplement til de informationer, der gives i fagets læreplan og vejledning.

læs mere om bogen her: [https://www.systime.dk/interaktioner-en-handbog-til-nye-undervisere-pa-ungdomsuddannelserne]