fredag den 15. mar. 24

BG til EM i Science i Luxembourg

Igen viser BGs elever Birkerød Gymnasiums høje faglige niveau på det naturvidenskabelige område og inden for science. Denne gang er det Regitze fra 1z, Karl Johan fra 1t og Christian fra 1t, der skal til EM i Science i Luxemburg senere på året.

Det er ikke en lille, men en meget stor præstation ifølge Morten Løvendahl Eskildsen, der er talentkoordinator og naturvidenskabskoordinator på Birkerød Gymnasium.

”De har været igennem flere hårde konkurrencer for at nå dertil. Først til BG Science, herefter en skolerunde mod de bedste på Sjælland på Skt. Annæ Gymnasium og til allersidst har de dystet mod de bedste hold fra hele DK på Sorø Akademi. Det er virkeligt godt gået.”

Det fremgår også på EOES danske hjemmeside:

”Der blev ydet en fantastisk indsats af de 8 finalister ved konkurrencen på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø. Alle klarede det godt. Bronzemedaljer fik Gl. Hellerup Gymnasium, Maribo Gymnasium, Rødkilde Gymnasium og Next Sukkertoppen. Gefion Gymnasium og Hillerød htx fik sølv, mens guldmedalje og æren af at repræsentere Danmark i Luxembourg gik til Bagsværd Kostskole og Gymnasium og Birkerød Gymnasium.”

Vi kan virkeligt være stolte af Regitze, der går på den klassiske naturvidenskabslinje med Matematik A, Fysik B og Kemi B, og Karl Johan og Christian, der går på Bioteklinjen. De tre finalister kender hinanden fra grundforløbet, hvor de gik sammen og drengene er glade for at Regitze sprang til, da de fik et afbud fra et fjerde talent, som imidlertid måtte prioritere et andet talent – nemlig det sportslige. Herligt med alt det talent og tillykke til de tre😊.

Og hvad glæder de naturvidenskabelige talenter sig så til ved finalen i Luxembourg? ”Det sociale. Det bliver fedt at møde de andre og deltage i alle aktiviteterne udenom. Vi skal lave alt muligt sjovt. Alt fra keramik til noget outdoor. Det bliver sjovt og bare en fed oplevelse” siger Regitze, Karl Johan og Christian.

EM i Science afholdes af EOES-foreningen, der er en non-profit-forening. EOES har til formål at fremme naturvidenskabelig undervisning for gymnasieelever i Den Europæiske Union (EU). Dette mål opnås gennem eksperimentelle aktiviteter og laboratorieaktiviteter inden for biologi, kemi og fysik.

EOES-foreningen sørger især for afholdelsen af den årlig konkurrence kaldet European Olympiad of Experimental Science (EOES). Ved at samle begavede studerende EOES-konkurrencen, udfordrer og stimulerer EOES de studerende til at udvikle deres talenter og fremme deres fremtidige karrierer som videnskabsmænd. Under konkurrencen udveksler forskere fra hele Europa ideer og materialer om naturvidenskabelig uddannelse med fokus på eksperimentelle videnskaber.

Se mere fra finalerne her: [https://www.facebook.com/dmiscience.eoes.dk]

Læs mere om EOES: [https://www.eoes.science/npo/association.html#]