Fysik og kemi B

Matematik A, Fysik B, Kemi B

Vi bruger matematikken til at forstå virkeligheden

BG tilbyder tre studieretninger, der sætter fysik og kemi i centrum. Forskellen på de tre studieretninger er hvilke fag, du vælger på A-niveau. Du kan vælge at have fysik eller kemi på A-niveau og dermed dykke ned i mere komplicerede emner - eller du kan vælge denne studieretning, hvor du har både fysik og kemi på B-niveau.

Denne linje er for eksempel et godt valg, hvis du gerne vil have mulighed for at hæve et andet fag end fysik/kemi til A-niveau, men stadig ønsker en bred naturvidenskabelig profil, der giver gode muligheder for at søge videre ind på en naturvidenskabelig uddannelse.

Med Matematik A, Fysik B og Kemi B bruger vi matematikken til at forstå naturens mange mysterier, og du kommer igennem en bred palette af vigtige naturvidenskabelige emner. I fysik stiller vi spørgsmål til alt fra det uendelige univers til den elektronik, vi bruger i hverdagen. Hvordan kan vi bruge viden om solen til at løse fremtidens energiproblemer? Hvad er gammaglimt og sorte huller? Og hvordan virker et induktionskomfur? Der kommer til at være et tæt samspil med faget matematik, som vi bruger til at forstå fysikken og virkeligheden omkring os.

I kemi lærer du blandt andet, hvordan man kan manipulere med stoffer for at skabe ny medicin eller materialer, der kan rense vores drikkevand og gøre vores fødevarer mere sikre og smagfulde.

Hvilke fag skal du have?

En STX er opbygget af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag, som du har i enten 1, 2 eller 3 år gennem din gymnasieuddannelse. 

 • Fag du har i 3 år

  Studieretningsfag

  Matematik A
  I 3.g hæver du ét B-fag til A-niveau

  Obligatoriske fag

  Dansk A
  Historie A
  Idræt C

 • Fag du har i 2 år

  Studieretningsfag

  Fysik B
  Kemi B

  Obligatoriske fag

  Engelsk B
  2. Fremmedsprog A/B

 • Fag du har i 1 år

  Obligatoriske fag

  Biologi C, Kunstnerisk fag C, Oldtidskundskab C, Religion C, Grundforløb

  Valgfag

  I 3.g kan du hæve 2 fag til A eller B niveau eller vælge nye C niveau fag. 

Videregående uddannelse

Når du læser Matematik på A, Fysik B og Kemi B får du en bred naturvidenskabelig profil, som du kan bruge til at søge ind på mange forskellige videregående uddannelser. På UddannelsesGuidens hjemmeside Adgangskortet kan du tjekke hvilke uddannelser du kan søge ind på.

icons/back copyCreated with Sketch.