tirsdag den 15. nov. 22

Fonden DBK (Danske Boghandleres Kommisionsanstalt) hædrer BG's "Projekt Læselyst" med 30.000 DKK!

Birkerød Gymnasiums læsevejledere og deres "Projekt Læselyst" blev hædret til dette års bogforum.

STORT TILLYKKE til BG’s læsevejledere, der har vundet ikke mindre end 30.000 DKK til deres projekt ”Læselyst”.

Projektet blev søsat sidste år, hvor alle BG’s 2.g’ere fik mulighed for selv at vælge hvad, de ville læse, og tilbragte 45 minutter én gang om ugen med lystlæsning. Projektet har til formål at skabe læselyst og begejstring for litteraturen – udenom den obligatoriske læsning der følger med, når man går i gymnasiet. Projektet var en stor succes og starter allerede igen til januar – denne gang for alle 1.g’ere og 2.g’ere, der i løbet af fire uger får tildelt 2 x 30 minutter til læselyst og fordybelse i skemaet.

Det var altså ikke kun BG, der synes at det at bidrage til unges læselyst er en god idé – det gjorde Fonden DBK (Danske Boghandleres Kommisionsanstalt) også! Fonden DBK, der støtter nyskabende projekter inden for litteratur og læsning, udvalgte tidligere på året BG’s projekt ’Læselyst’, som et ud af syv udvalgte projekter - blandt mere end 100 ansøgninger.

Fredag d. 6. november blev det tid til at annoncere vinderne. Dette foregik på årets Bogforum – BG’s læsevejledere Sophie, Nanna og June var selvfølgelig med - og BG blev udråbt som en af de heldige vindere!!

På billedet ses læsevejleder June Thomsen med den flotte check. Et kæmpe stort tillykke til vores ihærdige læsevejledere! Vi glæder os til en hyggelig januar fyldt med gode historier, læselyst og begejstring for litteraturen.